Ingrediente pentru reteta Salata cu vita in stil japonez:
250g de pulpa sau antricot de vita, curatata de toata grasimea
ulei pentru prajit
8 ridichi, taiate in felii
2 capatani de salata
Pentru dressing
1 morcov mic, dat prin razatoare
2 linguri de mirin (sau otet de orez in care se dizolva o lingura de zahar)
1 lingura otet de orez
1 lingura sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1 salota (se gaseste la Carrefour si Metro) sau o ceapa mica, tocata marunt
1 lingura de ghimbir proaspat, ras
Mod de preparare pentru reteta Salata cu vita in stil japonez:
1. Se unge carnea cu uleiul de susan, sare si piper. Se incinge bine o tigaie-gratar si se lasa carnea cate 2 minute pe fiecare parte. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se taie in felii subtiri.
2. Se amesteca laolalta ingredientele pentru dressing. Se asaza friptura si salata pe o farfurie, se toarna dressingul deasupra si se presara cu felii de ridichi.
Poftă bună!
Sursa: Good Food