Ingrediente pentru reteta Saramura de crap:
- 1 crap de aproximativ 1kg;
- 2 rosii;
- 2 ardei capia;
- 2 ardei iuti;
- 2 gogosari;
- 2 ardei grasi galbeni;
- 500ml de apa;
- 1 lingura de sare;
- 1 lingura de ulei pentru uns.
Mod de preparare pentru reteta Saramura de crap:
1. Se eviscereaza crapul, se indeparteaza operculii, iar coada si capul se pastreaza pentru un bors pescaresc. Se taie apoi pestele in doua pentru a obtine fileuri.
2. Se pun legumele pe gratar si se coc intorcandu-se de pe o parte pe alta pentru a nu se arde. Se indeparteaza pielitele, se taie grosier legumele si se pun intr-un vas. Se toarna peste ele apa si se fierb 10 minute. Se adauga sarea.
3. Intre timp, se incinge gratarul, se ung fileurile cu putin ulei si se pun la fript cu pielea in jos. Se intorc si pe cealalta parte, apoi se curata de oase. Se serveste pestele impreuna cu saramura alaturi de mamaliga aburinda.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert simplu: Prajitura cu banane la microunde... Desert usor: Rețeta Fursecuri fragede...