Ingrediente pentru reteta Somon marinat cu lamai verzi si piper rosu:
- 300g file de somon proaspat;
- 100ml ulei de floarea-soarelui;
- 2 lingurite de ghimbir proaspat, ras;
- o lingurita de piper rosu boabe;
- coaja rasa si sucul unei lamai;
- ½ lingurita de sare grunjoasa;
- frunze de coriandru pentru servire;
- o lamaie verde taiata in sferturi pentru servire;
- sare, piper.
Mod de preparare pentru reteta Somon marinat cu lamai verzi si piper rosu:
1. Se asaza fileurile de somon cu pielea in jos pe un tocator. Se fixeaza cu mana coada fiecarui filé si cu un cutit ascutit se taie pe lungime fasii cat mai subtiri - precum cele de somon fumé. Se taie fileurile pana la carnea de culoare maronie. Pielea ramasa se arunca.
2. Se asaza feliile obtinute din fiecare bucata de somon pe cate o farfurie rece. Se acopera fiecare farfurie cu folie alimentara si se da la frigider pana cand se serveste. Poate sta chiar si 2-3 ore. Se pun restul ingredientelor intr-un borcan, se insurubeaza capacul si se agita pana se obtine un amestec omogen.
3. Se scoate somonul din frigider cu o jumatate de ora inainte de servire. Cu 10 minute inainte de a aseza masa, se scoate folia alimentara de pe farfurii. Se agita borcanul pentru a reomogeniza sosul. Se toarna sosul in mod egal peste fiecare portie de peste. Ai grija ca somonul sa fie acoperit uniform de sos. Se lasa 5 minute la marinat inainte de a fi servit. Se decoreaza cu frunze de coriandru si se serveste cu lamaie verde.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Reteta: Aripioare de iarna... Reteta: Lipii cu somon si maioneza...