Ingrediente pentru reteta Spaghete cu sardine:
400g de spaghete
1 lingura ulei de masline
2 catei de usturoi pisati
1 praf fulgi de chilli
225g de rosii tocate de la conserva
2 conserve x 95g de sardine fara piele si oase, in sos tomat
100g de masline negre fara samburi, tocate mare
1 lingura de capere scurse
1 mana de patrunjel tocat
Mod de preparare pentru reteta Spaghete cu sardine:
• 1. Se fierb spaghetele intr-o cratita mare cu apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se prepara sosul. Se incalzeste uleiul intr-o cratita de marime medie si se prajeste usturoiul 1 minut. Se adauga fulgii de chilli, rosiile si sardinele, maruntindu-le usor cu o lingura de lemn. Se lasa sa se incalzeasca 2-3 minute, apoi se adauga maslinele, caperele si cea mai mare parte din patrunjel. Se amesteca bine.
• 2. Se scurg pastele, pastrand cateva linguri de apa in care au fiert. Se pun pastele in sos, amestecand bine, adaugand si apa pastrata, in cazul in care sosul este prea gros. Se impart in patru boluri si se presara patrunjelul ramas.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Reteta usoara: Salata de legume coapte cu cuscus... Desert delicios: Reteta Ciocolata de casa...