Ingrediente pentru reteta Supa italiana de legume:
- 2 cepe tocate;
- 2 morcovi tocati;
- 4 tulpini de telina Apio, taiate;
- 1 lingura ulei de masline;
- 2 linguri de zahar;
- 4 catei de usturoi, zdrobiti;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 2 frunze de dafin;
- cateva ramurele de cimbru;
- 3 dovlecei, tocati;
- 400g fasole alba din conserva, scursa;
- 400g de rosii din conserva taiate;
- 1,2l supa de legume;
- 100g de parmezan, ras;
- 140g de paste mici;
- 1 legatura mica de busuioc, rupt in bucati.
Mod de preparare pentru reteta Supa italiana de legume:
1. Se prajesc cu grija ceapa, morcovii si telina Apio in ulei intr-o cratita mare timp de 20 de minute, pana se inmoaie. Se toarna putina apa daca se lipesc. Se adauga zaharul, usturoiul, piureul, ierburile si dovleceii si se fierb 4-5 minute pe foc mediu pana se rumenesc putin.
2. Se adauga fasolea, rosiile si supa si se fierb 20 de minute. Daca pui supa la congelator, raceste-o acum si congeleaz-o. Daca nu, se adauga jumatate din parmezan si pastele si se fierbe 6-8 minute pana cand pastele sunt gata. Se presara cu busuioc si cu parmezanul ramas si se serveste. Daca se pune la congelator, se decongeleaza si se reincalzeste inainte de a adauga pastele si branza, apoi se continua ca mai sus.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Rețeta Tarta Yorkshire cu branza facuta in casa... Reteta zilei: Chocolate chip cookies (fursecuri cu ciocolata)...