Ingrediente pentru reteta Taitei thai cu somon:
200g de taietei cu ou sau de orez
1 lingurita de ulei
2-3 lingurite de pasta de curry Thai
(se gaseste la Mega Image)
2 cepe verzi, tocate
1 cartof, taiat cubulete
200ml supa de legume sau de pui gata facuta
100ml de lapte degresat
2 fileuri de somon fara piele, taiate
in jumatate, apoi in fasii subtiri
½ legatura mica de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare pentru reteta Taitei thai cu somon:
1. Se fierb taieteii conform indicatiilor de pe pachet, se clatesc cu apa si se scurg. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si se prajeste pasta de curry un minut, pana cand incepe sa-si degaje aroma. Se adauga ceapa verde tocata, pastrand deoparte o lingura din cantitate.
2. Se adauga cartoful, supa si laptele, se aduce repede la fierbere si se lasa pe foc 5 minute pana cand se inmoaie cartoful. Se adauga bucatile de somon si se mai lasa pe foc 2 minute, apoi se adauga jumatate din cantitatea de coriandru.
3. Se impart taieteii in patru boluri si se toarna deasupra sosul cu somon. Se presara cu restul de coriandru si de ceapa verde.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Desert: Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura... Desert traditional: Papanasi moldovenesti...