Antena Căutare

Reteta zilei: Tarta cu sunca, rosii si untisor

Secretul acestei tarte consta in invelisul crocant cu branza si malai. Este minunata atat calda cat si rece.

Ingrediente pentru reteta Tarta cu sunca, rosii si untisor:

200g faina
50g malai fin, plus extra pentru presarare
140g unt rece, taiat in bucati mici
50g parmezan, ras
1 ou

Pentru umplutura

4 oua si 2 galbenusuri
400ml smantana
150g felii de sunca afumata
100g rosii uscate
1 mana de untisor

Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru reteta Tarta cu sunca, rosii si untisor:

1. Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare intr-un mixer. Se adauga parmezanul, oul si 2 linguri de apa rece si se amesteca pana cand aluatul devine omogen. Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la racit timp de 30 de minute.

2. Se presara malai pe suprafata de lucru, se scoate aluatul din folia de plastic si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28cm. Se pune usor in forma si se mai lasa 30 de minute la racit.

3. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 de minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, iar cu ajutorul unui cutit se taie excesul de aluat de pe margini.

4. Se reduce intensitatea cuptorului la 180ºC. Se bat ouale cu smantana si putina sare. Se aranjaza sunca, rosiile si nasturelul peste aluat, apoi se toarna compozitia cu ou deasupra. Se coace timp de 30 de minute pana se rumeneste. Poate fi preparata cu o zi inainte si lasata la racit.

Poftă bună!

Gustare: Gris cu lapte... Desert: Rețeta Tort cu ananas...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x