Ingrediente pentru rețeta Tocana de sfecla, cartofi dulci si alune:
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui;
- 1 ceapa tocata;
- 1 lingurita seminte de chimion;
- 400g de cartofi dulci;
- ½ lingurita fulgi de ardei iute;
- 1 conserva de 400g de rosii tocate;
- 750ml de apa;
- 140g de alune sarate;
- 250g frunze de sfecla.
Mod de preparare pentru rețeta Tocana de sfecla, cartofi dulci si alune:
1. Se incing 2 linguri ulei de floarea-soarelui intr-o cratita. Se adauga 1 ceapa tocata si se prajeste pana devine aurie. Se adauga o lingurita seminte de chimion si se amesteca pana isi elibereaza aroma, apoi se adauga 400g de cartofi dulci tocati, ½ lingurita fulgi de ardei iute, 1 conserva de 400g de rosii tocate si 750ml de apa.
2. Se lasa la fiert 15 minute. Intre timp, se mixeaza intr-un robot de bucatarie 140g de alune sarate, pana ce sunt macinate fin. Se adauga la tocana si se asezoneaza. Se lasa la fiert usor 15 minute. In cele din urma, se adauga 250g frunze de sfecla. Se aduce din nou la fierbere, vasul fiind acoperit, si se tine pe foc 10 minute sau pana ce frunzele sunt fierte.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert inedit: Negrese-cheesecake cu zmeura... Desert delicios: Tort de ciocolata si ceai Earl Grey...