Aperitiv cu pepene galben si sunca
Ingrediente: sunca afumata, pepene galben.
Preparare: Speli bine coaja pepenelui, feliezi sunca subtire si tai in cuburi pepenele galben. Asezi toate ingredientele pe un platou mare, astfel incat fiecare sa se poata servi in voie. Pentru aspect, se pot inveli bucatelele de pepene in sunca, dar si puse simplu, pe platou, arata bine. Se serveste rece.
Bruschette pomodoro
Ingrediente: 8 felii de bagheta, 4 rosii, 4 linguri ulei masline, praf de usturoi, sare, condimente italiene sau busuioc, 4-5 catei de usturoi.
Preparare: Feliile de bagheta se asaza intr-o tava grill, incinsa, pana cand se rumenesc. Separat, se taie rosiile cubulete, se adauga ulei de masline, praf de usturoi, sare, condimente. Se curata cateii de usturoi, cu care se freaca feliile de paine prajita, apoi se acopera cu 1 lingura de rosii.
Rosii umplute cu branza
Ingrediente: rosii, crema Philadelphia, branza sarata, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Decor: salata verde.
Preparare: Rosiile se spala bine, se sterg si se taie pe jumatate, se scobesc cu o lingurita, se presara putina sare, apoi se lasa pe un servetel, cu gura in jos, sa lase sucul. Separat, se face umplutura, amestecand crema cu branza sarata, rasa, cu putin ulei si fasii mici de busuioc; se potriveste de sare si piper. Cu compozitia obtinuta se umplu rosiile cu lingurita, se decoreaza cu frunze de busuioc, se asaza pe un pat de salata si se serveste!
Salata berlineza
Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti, 2 castraveti murati, 1 gogosar murat, 250 g carne de vita, fiarta (sau sunca de Praga), maioneza din 2 oua, sare, piper.
Preparare: Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit. Se taie in cubulete (de 1 cm) castravetii acri, carnea, apoi cartofii, dupa ce au fost curatati de coaja. Se adauga maioneza, sarea si piperul, apoi se amesteca. Se asaza intr-un vas Jena, se niveleaza si se decoreaza cu fasii de castraveti si gogosari murati. Se acopera si se da la rece.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: flickr.com