Antena Căutare

Roxana Blenche, plating de senzație pentru o tocăniță de porc cu ciuperci uscate, la BeautiFood, pe AntenaPlay

În cel de-al șaselea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a realizat un platou senzațional pentru o tocăniță de porc cu ciupierci uscate și piure de cartofi.

Roxana Blenche gătește la BeautiFood Galerie
Roxana Blenche gătește la BeautiFood | Antena 1

Chef Roxana Blenche ne arată în episodul 6 din BeautiFood cum putem crea un plating de excepție pentru o tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi.

Plating de senzație pentru o tocăniță de porc făcut de chef Roxana Blenche

Roxana Blenche ne dă sfaturi profesioniste cu care am putea face senzație la mesele în familie. Rețeta de tocăniță de porc ar putea să ne iasă foarte bine, dar în cadrul acestui episod, cheful ne prezintă modalitatea prin care am putea face un plating frumos pentru această rețetă.

„Facem un plating pentru a vă impresiona soacra. Și preparatul trebuie să fie bun și să arate bine pentru că știm cu toții că sunt pretențioase în general și trebui să le mulțumim și să avem grijă de ele”, spune la început Roxana.

„Astăzi vom prepara o tocăniță de porc cu ciuperci uscate și cu un piure de cartofi. Vom face un plating foarte frumos”, mai spune ea.

Ingredientele necesare acestei rețete:

Avem nevoie de:

  • fleică de porc,
  • hrean,
  • pulbere de hribi,
  • bulion,
  • ciuperci uscate,
  • ulei,
  • ceapă verde,
  • unt,
  • boia dulce,
  • boia afumată,
  • cimbru verde,
  • cartofi,
  • ceapă,
  • lapte.

„Ca soacra să fie mulțumită vă recomand să-i serviți un pahar de vin la această masă”, este sfatul Roxanei Blenche.

„Adăugam uleiul pe foc, luăm o ceapă albă și o tăiem, călim ceapa. Trebuie să avem grijă să nu o ardem și adaugăm cimbru proaspăt.

Luăm fleica de porc și o tăiem cuburi. Trebuie să ne uităm să fie și grăsime pe ea, dă gust. Culoarea ei e importantă, dacă grăsimea merge într-o culoare spre galben e aproape de stricat. Punem o linguriță de boia dulce și 3 grame de boia afumată. Adăugăm apoi sare și piper. Iar după ce prăjim carnea puțin, adăugăm condimentele.

Lăsăm un minut la călit, după care adăugăm apa. Trebuie să fiarbă puțin peste carne. Pulberea de hribi îi dă un gust f bun. Amestecăm foarte bine. Punem bulion de ardei. Lăsăm carnea să fiarbă și ne ocupăm acum de piure. Lumăm cartofii și îi facem cuburi. Piureul franțuzesc folosește aceeași cantitate de unt ca la cartofi, și așa voi proceda și eu. Pun hribile în tocăniță, după ce le las 10 minute la hidratat în apă. Iau cartofii zdrobiți și îi dau prin sită, să nu fie uleios. Adăugăm unt și lapte. Între timp, cât se mai gătesc puțin ciupercile adaug 100 de grame de unt”, este rețeta Roxanei Blenche.

„Tocănița este gata”, anunță la final ea.

Despre Beautifood cu Roxana Blenche, la Antenaplay

Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De semenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x