- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Suntem în sezonul în care nucile se găsesc în orice piaţă, aşa că e păcat să nu profităm de ele. Atunci când le consumăm, aruncăm cojile, dar ele pot avea beneficii uimitoare asupra sănătăţii noastre.
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai ajută la curățarea sângelui, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal. De asemenea, persoanele care au lipsă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci.
Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate, cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge.
Ceai de coji de nucă pentru ulcer
Se face o infuzie din membranele uscate a 4 nuci și o cană de apă clocotită. Se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.
Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac
Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt și un litru de apă. Se pune amestecul pe foc şi se fierbe 10 minute, apoi se adaugă nişte cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă zahăr sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.
Sursa: obiectiv.info
Reţeta lui Vlădutz: Friptură în patru condimente... Reţeta lui Vlădutz: Friptură de pui...