Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Spaghete din legume cu sos pesto de avocado

Pentru că se apropie perioada postului și pentru că piața abundă în legume gustoase și colorate, putem pregăti din ele o minunată rețetă de spaghete din legume cu sos pesto de avocado.

Spaghete din legume cu sos pesto de avocado

Cu ajutorul unui aparat spiralator, sau pur și simplu cu ajutorul curățătorului econom de legume, putem pregăti aceste delicioase și frumos colorate spaghete de legume pe care le vom asorta cu un sos pesto de avocado cu gust picant și ușor fructat.

Iată ce ne trebuie pentru rețeta de spaghete din legume cu sos pesto de avocado:


  • Pentru spaghete de legume:

  • 1 zucchine
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 1/2 dovleac plăcintar
  • 1 avocado
  • sare
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • zeamă de portocală
  • Pentru sos pesto:

  • multe frunze de busuioc
  • 1 linguriță semințe de pin
  • 50 g nuci
  • 1 avocado
  • 1/2 linguriță coajă rasă de portocală
  • 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
  • puțină zeamă de lămâie și de portocală
  • 250 g roșii cherry
  • ulei de măsline extravirgin
  • oregano

Mod de preparare rețeta Spaghete din legume cu sos pesto de avocado

Preparare spaghete de legume.

Legumele se curăță, se clătesc bine și se dau pe răzătoarea mandolină pentru a realiza franjuri de forma spaghetelor. La fel și 1/2 avocado. Se vor presăra cu sare și se vor stropi cu zeamă de lămâie, zeamă de portocală și ulei de măsline.

Citește și: Rețetă de post. Spaghete integrale cu linte și sos de roșii - Rețeta lui Vlăduț

Preparare sos peste de avocado.

Pentru sosul pesto, se prăjesc semințele de pin într-o tigaie antiaderentă, pentru 1 minut.
Frunzele de busuioc se pisează bine într-un mojar, apoi se adaugă semințele de pin, cubulețe mici de avocado și se toarnă uleiul în fir subțire. Se mixează până se obține o pastă omogenă, al cărei gust se asezonează cu coajă rasă de lămâie și portocală, dar și zeamă de lămâie și portocală. Se va adăuga, opțional și puțin usturoi pisat. La final se presară nucile măcinate, care vor înlociui cu succes parmezanul.

Roșiile cherry se taie în jumătăți, se presară sare peste ele și se stropesc cu ulei de măsline.

Este foarte gustoasă, hrănitoare și plină de culoare rețeta de spaghete din legume cu sos pesto de avocado, chiar merită preparată, mai ales în zilele când vrem să facem pauză de la preparatele cu carne!

Spor și poftă bună!

Recomandari