Pentru că se apropie perioada postului și pentru că piața abundă în legume gustoase și colorate, putem pregăti din ele o minunată rețetă de spaghete din legume cu sos pesto de avocado.
Cu ajutorul unui aparat spiralator, sau pur și simplu cu ajutorul curățătorului econom de legume, putem pregăti aceste delicioase și frumos colorate spaghete de legume pe care le vom asorta cu un sos pesto de avocado cu gust picant și ușor fructat.
Legumele se curăță, se clătesc bine și se dau pe răzătoarea mandolină pentru a realiza franjuri de forma spaghetelor. La fel și 1/2 avocado. Se vor presăra cu sare și se vor stropi cu zeamă de lămâie, zeamă de portocală și ulei de măsline.
Citește și: Rețetă de post. Spaghete integrale cu linte și sos de roșii - Rețeta lui Vlăduț
Pentru sosul pesto, se prăjesc semințele de pin într-o tigaie antiaderentă, pentru 1 minut.
Frunzele de busuioc se pisează bine într-un mojar, apoi se adaugă semințele de pin, cubulețe mici de avocado și se toarnă uleiul în fir subțire. Se mixează până se obține o pastă omogenă, al cărei gust se asezonează cu coajă rasă de lămâie și portocală, dar și zeamă de lămâie și portocală. Se va adăuga, opțional și puțin usturoi pisat. La final se presară nucile măcinate, care vor înlociui cu succes parmezanul.
Roșiile cherry se taie în jumătăți, se presară sare peste ele și se stropesc cu ulei de măsline.
Este foarte gustoasă, hrănitoare și plină de culoare rețeta de spaghete din legume cu sos pesto de avocado, chiar merită preparată, mai ales în zilele când vrem să facem pauză de la preparatele cu carne!
Spor și poftă bună!
Rețeta de Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola... Rețetă de conopidă gratinată la cuptor...