Antena Căutare

Test rapid. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. Care sunt diferențele și cum recunoști un produs bun

Brânză este un aliment de bază ce nu lipsește din casele românilor. Totuși, puțini sunt cei care știu să deosebească produsele naturale de cele contrafăcute. Descoperă ce test rapid poți face ca să alegi o brânză bună.

Descoperă cum faci testul brânzei și care sunt diferențele dintre produsele naturale și cele contrafăcute

sursa foto: Profimedia

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să cumperi o brânză și să ulterior să începi să ai dubii în privința calității. Mulți producători aleg să vândă produse contrafăcute, pentru a obține un profit mai mare. Descoperă în rândurile de mai jos ce test poți face ca să alegi mereu o brânză bună și cum poți deosebi produsele naturale de cele contrafăcute.

Testul brânzei. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută și cum recunoști un produs bun

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să alegi o brânză naturală, de calitate, este să te uiți la culoare. Brânza naturală va avea u culoare mai gălbuie, pe când una din grăsimi vegetale (contrafăcută) va fi mult mai albă.

Citește și: Cât costă un kilogram de brânză de la stâna familiei Sterp. Mama Geta câștigă bani din oierit și se laudă cu bucatele 100% bio

Textura este un alt criteriu important atunci când faci testul brânzei. Dacă produsul este natural, atunci când vei tăia o bucată vei observa mici orificii de aer, ca niște „goluri”. Dacă brânza nu esgte aerată, ci dimpotrivă, are o textură netedă, atunci acesta poate să fie semnul că produsul conține clorură de calciu, o substanță folosită pentru a întări produsul.

De asemenea, testul brânzei poate fi făcut și prin congelare. Dacă pui o bucată de brâznă naturală în congelator și apoi o dezgheți, aceasta își va menține consistența și textura. Dacă a devenit sfărâmicioasă și cu o textură diferită de cea inițială, atunci sigur este vorba despre o brânză contrafăcută.

Dacă o brânză pusă la desărat rămâne fermă din punct de vedere al texturii și al formei, atunci în mod sigur este vorba despre un produs natural, cu lapte proaspăt. Dacă aceasta pare că se „topește” în apă sau devine untoasă, atunci sunt șanse mari să fi cumpărat un produs contrafăcut sau făcut din lapte ce nu a fost de calitate.

Verifică mereu ambalajele produselor pe care le cumperi ca să vezi ce ingrediente conține brânza respectivă. Dacă nu ești sigur, atunci poți încerca să faci chiar tu testul brânzei, ca să poți să deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. După cum se poate vedea, diferențele sunt destul de concludente.

Mai poți testa brânza și punând o bucată mică în apă fiartă. Dacă observi că s-a topit o mare parte din ea, atunci e semn clar că produsul este contrafăcut și conține margarina (grăsimi vegetale).

Mirosul și gustul contează și ele, iar diferențele dintre produsele naturale și cele contrafăcute sunt evidente. Un miros puternic și un gust intens ce rămâne mai mult timp în gură sunt semne clare că este vorba despre un produs de calitate.

Nu în ultimul rând, nu uita că prețul este și el extrem de relevant. Pentru un kilogram de brânză sunt necesari în jur de 10 litri de lapte. Calculând 10 litri de lapte la prețul de 4 lei litrul (preț de producător) vom obține un preț minim de producție de 40 de lei, ceea ce înseamnă că un produs ce costă mai puțin ar putea să fie contrafăcut.

Așa deosebești brânza naturală de cea contrafăcută și acestea sunt principalele diferențe. Data viitoare când mergi la cumpărături nu uita să faci și tu testul brânzei, ca să te asiguri că iei mereu produse de calitate.

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x