Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl ştie! Cum trebuie să fierbi ouăle pentru Paşte pentru a nu se crăpa

 

În Joia Mare, de obicei, se vopsesc ouăle pentru Paste. Deşi pare un lucru banal, nu este chiar aşa. De exemplu, este foarte important să ştii cât să le fierbi pentru a nu se crăpa

Iată ce trebuie să faci pentru a fierbe corect ouăle pentru Paste: Oala trebuie aleasă în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul recipientului. În acest fel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele.

De asemenea, pentru ca ouăle să nu se crape, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece.

Un alt truc pe care îl folosesc multe gospodine: toarnă în apă o linguriţă de oţet sau una de sare. Oţetul şi sărea le vor întări coajă.



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI