Ce-ar fi masa de Paște fără ouăle frumos colorate, atât de delicioase, în combinație cu cozonac sau pască?! Pentru că Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie cu pași repezi, iar gospodinele vor intra în vrie cu pregătirile, e bine să știți că vopseaua din magazine conține toxine și o puteți evita folosind ingrediente 100% naturale.
Pentru a obţine pigmenţii necesari fiecărei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar în bucătăria ta. Potrivit antenastars.ro. există o metodă naturală în totalitate, astfel ouăle vor avea nunaţe vii şi fără toxine.
1. Galben – Se fierb 5 morcovi împreună cu o lingură de praf de curcuma, o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.
2. Turcoaz – O jumătate de varză roşie se fierbe în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.
3. Violet – 500g de afine proaspete se fierb în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.
4. Roşu arămiu – Două jumătăţi de sfeclă roşie se fierb în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.
5. Portocaliu – Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.
Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute după care punem ouăle la vopsit până când pigmenţii le vor colora coaja.
Asta este cea mai simplă şi rapidă metodă de a curăţa perfect un ou fiert! Durează doar cinci secunde... Cea mai TARE metodă de gătit! Cum să faci clătite cu o sticlă...