- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să faci mâncăruri sănătoase, gustoase și rapide. Ai nevoie să știi doar câteva lucruri mărunte, dar extrem de utile. Tu aplici trucurile de mai jos? Îți garantăm că îți va fi mai mare dragul să găteşti.
1. Înmoaie pastele înainte de a le găti
Deși sună ciudat, chiar funcționează. Înmoaie pastele în apă și acoperă-le cu ceva. Lasă-le câteva ore sau peste noapte și vei putea găti pastele în apă clocotită în doar 60 de secunde.
2. Adaugă praf de copt, ca să caramelizezi de două ori mai repede ceapa
Adaugă în tigaia în care călești ceapa 1/2 linguriță praf de copt și se va carameliza instantaneu, fără a se arde.
3. Taie carnea cât e încă înghețată
Dacă vrei să obții felii de friptură egale, atunci taie carnea cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, când aceasta este încă relativ înghețată. În plus, feliile subțiri se vor găti mai repede.
4. Taie untul în cubulețe, ca să se topească mai repede
De asemenea, în timp ce gătești altceva, untul tăiat bucățele îl poți pune lângă cuptor, ca să se topească și mai repede.
5. Decojește rapid cartofii
Pune cartofii cu coajă în apă fierbinte, timp de 30 de secunde, apoi pune-i într-un bol cu apă rece. După alte 30 de secunde, vei putea să decojești cartofii cu mâna, datorită diferenței de temperatură. O altă modalitate este să ții cartofii în apă sărată, timp de 15-20 de minute.
6. Gătește legumele în apă minerală
Folosește apă minerală în loc de apă normală atunci când vrei să gătești legume. De ce? Răspunsul este simplu.Bicarbonatul sparge celuloza și grăbește procesul de gătire, ceea ce va face ca legumele să fie mai moi, dar și să-și păstreze culoarea.