Poate cel mai cunoscut mit despre vinuri este că acestea sunt de o calitate superioară dacă sunt păstrate mai mult timp în cramă.
De cele mai multe ori, nu vârsta recomandă un vin. În realitate, foarte puține vinuri au un gust mai bun odată cu trecerea timpului.
Pentru unii, doar ideea că un vin este scump și a fost îmbuteliat cu zeci de ani în urmă creează impresia că este mai bun. De fapt, el are același gust ca atunci când a fost pus în sticlă. Există și cazuri în care anumite vinuri își pierd din calitate dacă sunt păstrate un timp îndelungat.
Sticlele cu dop de plută sunt de calitate inferioară
Dacă o sticlă are dop de plută nu înseamnă că vinul nu este autentic. Producătorii aleg această modalitate din motive financiare și de igienă.
Ambalajul indică dacă un vin este de o calitate superioară
Total greșit. Îți dai seama că un vin este pe gustul tău doar dacă îl încerci. Anumite branduri investesc tocmai în strategii de marketing pentru a-i atrage pe consumatori, însă nu trebuie să te lași influențat.