Căutare Live

Vrei să îți surprinzi apropiații sau să le joci o FARSĂ? Uite cum poți face ouă de Paște din ciocolată

Anul acesta, de Paste, îți poți surprinde invitații cu o idee genială. Pregateste aceste oua din ciocolata, in doar cinci minute.

Anul acesta, de Paște, îți poți surprinde invitații cu o idee genială: ouă din ciocolată. Unde mai pui că le poți jucă și o farsă. Totul ține de imaginația ta.

Iată cum trebuie preparate și de ce ai nevoie în tot acest proces distractiv.

Ingrediente:

6 ouă mijlocii, într-o cutie de ouă
150 g ciocolată albă
150 g ciocolată neagră
150 g ciocolată cu lapte
Ornamente colorate ( opțional )
150 g zahăr colorat
Sclipici comestibil
100 g pudra de cacao
100 g alune măcinate

Mod de preparare

1 . Ia un ou și, utilizând un obiect ascuțit, fă o mică gaură în partea de sus, de cca 15 mm în diametru și scoate orice bucățică de coajă care mai atârnă.

2 . Pune un băț în interiorul oului și amestecă un pic pentru a rupe gălbenușul, apoi scurge conținutul oului într-un castron. Pune deoparte (poți folosi amestecul la) și clătește bine oul cu apă.

3 . Înainte de a turna ciocolata în ouă, interiorul trebuie să fie complet uscat. Poți aștepta să se usuce natural sau poți folosi un uscător de păr pe setarea de rece. După ce toate ouăle sunt uscate în interior, le pui înapoi în cutia de ouă cu orificiile orientate în sus.

4 . Topește ciocolata albă într-un bol, peste o cratiță cu apă fierbe sau în cuptorul cu microunde, pe o setare mediu-scăzut și cu grijă toarnă în două din cojile de ou.

5 . Repetă acest proces pentru ciocolata neagră și ciocolata cu lapte.

6 . Transferă ouăle umplute la congelator și lasă-le să se răcească timp de 1 oră .

7 . Odată ce ciocolata este întărită, scoate ouăle din congelator și dă cu grijă coaja la o parte. Poți și să păstrezi ouăle în coajă inițială, pe care să o vopsești că pe un ou de paște obișnuit.

8. Pentru ornat: Pune unul sau mai multe dintre elementele de decorat în boluri mici și rulează ouăle de ciocolată în învelișurile alese. Dacă nu se lipesc, ține oul în mâini pentru câteva momente-căldură din mâinile tale va topi ciocolată un pic și va face lipirea mai ușoară.

9 . Servește ouăle imediat sau da-le mai departe sub formă de cadouri de Paște în cutii de prezentare mici .

Curmalele, fructe periculoase! Concentrația de zahăr este foarte mare!... Supă cremă de miel după reţeta secretă a lui Chef Cătălin Scărlătescu...
Ultimele știri