Antena Căutare

Dovada că tot ce ştiai despre el este fals. Beneficiile reale ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline este recunoscut ca fiind un remediu natural de excepţie. Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare

Uleiul de măsline este recunoscut ca fiind un remediu natural de excepţie. Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare

1. Orice alt tip de ulei de măsline, în afară de cel extra-virgin, este la fel de bun în ceea ce priveşte calitatea

Denumiri precum "pur", "virgin" sau "light" nu merită luate în considerare, spune Jenkins. Toate aceste tipuri au fost procesate intens şi rafinate, cărora le este adăugat un strop de ulei extra-virgin pentru culoare şi aromă.

2. Cel mai bun ulei de măsline are menţiunile "de primă presă" şi "presat la rece" pe etichetă

Articolul continuă după reclamă

De fapt, aceste formulări nu au nicio însemnătate. În urmă cu mult timp, când procesul de obţinere a uleiului de măsline era mult mai complicat, uleiul de primă presă era, într-adevăr de o calitate superioară, însă odată cu folosirea practicilor moderne, aceste menţiuni de pe etichetă sunt discutabile, întrucât nu se mai folosesc aceleaşi tehnici.

3. Nu poţi găti la temperaturi înalte cu ulei de măsline

Experţii susţin că este un mit nefondat, întrucât este un ulei cu un conţinut polifenolic ridicat, ceea ce înseamnă că este un ulei ceva mai stabil decât altele. Uleiul de măsline rămâne stabil până la 210 grade Celsius, un prag cu mult peste temperatura ideală pentru prăjire.

4. Poţi păstra sticla de ulei de măsline oriunde

Deşi sticla în care îl depozitezi este închisă la culoare, dacă laşi uleiul de măsline într-o zonă luminată, unde temperatura poate creşte, de exemplu în bucătărie, acesta îşi pierde calităţile după câteva zile.

5. Data expirării este importantă

Termenul de valabilitate poate fi de până la 18 luni de la îmbuteliere, însă în cazul în care pe raft ai un ulei care avea deja mai mult de un an când a fost îmbuteliat, atunci poate fi vechi şi de trei ani în momentul în care îl achiziţionezi.

6. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi graşi Omega-3

Greşit. Deşi este sănătos, beneficiile uleiului de măsline nu se datorează conţinutului de acizi graşi, ci nivelului sporit de antioxidanţi. Pentru un aport sporit de Omega-3 poţi consuma carne de peşte.

Friptură de porc la cuptor, o rețetă demnă de împărați! Cu două ingrediente magice vei face cea mai gustoasă carne!... Deliciu savuros cu căpșuni, numai pentru copiii buni! Desertul se face imediat și are un gust demențial!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x