Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Apple lucrează la propria antena 5G pentru iPhone-urile din 2020

Nemulţumită cu ceea ce i-a oferit oferit Qualcomm până acum, Apple a început să lucreze la o antenă proprie de 5G, pe care să o folosească chiar pe iPhone-urile de anul acesta.

Noul parteneriat dintre Apple şi Qualcomm, născut forţat din procesele pe care şi le-au intentat cei doi giganţi, ar putea avea zilele numărate, după ce Apple s-a arătat nemulţumită de soluţia 5G pe care Qualcomm i-a propus-o.

Apple a ignorat 5G anul trecut, considerând că este prea devreme pentru această tehnologie, însă nu poate face acelaşi lucru şi în 2020. Toate indiciile de până acum arată că Apple vrea să lanseze anul acesta primele sale iPhone-uri cu 5G.

Problema este, conform unor surse anonime din cadrul companiei, că Apple nu este mulţumită cu antena 5G propusă de Qualcomm, care nu s-ar încadra în liniile de design trasate pentru iPhone-urile de anul acesta.

În discuţie este modemul QTM 525, de tip millimeter wave (cea mai performantă versiune de 5G), care ar forţa Apple să adauge mai mulţi centimetri la grosimea noilor iPhone-uri.

Alternativ, pentru a încerca să evite acest lucru, Apple ar fi început deja să lucreze la o antena 5G proprie. Apple ar avea resursele necesare, după ce a cumpărat anul trecut divizia de 5G a Intel.

Sursa : news.ro

Recomandari