Antena Căutare

Cum îți dai seama că cineva urmărește ce faci pe telefon. Ce să faci ca să blochezi intrușii

Telefonul este un mijloc principal al hackerilor de a fura informații personale. Urmărirea locației prin GPS de pe telefon poate părea inofensivă, dar hackerii pot folosi aceste informații pentru a afla unde locuiți, dar și informații despre obiceiurile de cumpărături pe care le aveți, unde sunt copiii dumneavoastră sau ce locuri frecventați

De aceea este foarte important să descoperiți semnele subtile care arartă că cineva vă urmărește telefonul

Profimedia

Odată ce au prins aceste informații, le pot vinde sau le pot folosi pentru a vă fura identitatea. De aceea este foarte important să descoperiți semnele subtile care arartă că cineva vă urmărește telefonul

Telefonul tău se încălzește foarte tare


Dacă descoperiți că telefonul se încălzește neobișnuit în ultima vreme, poate fi un semn că a fost spart. Spyware-ul care rulează în fundal poate face telefonul să funcționeze mai greu și, ulterior, să creeze mai multă căldură, spune Russell Kent-Payne, director și cofondator al Certo Software, specializat în detectarea de spyware și stalkerware mobile.


Bateria se descarcă rapid

Un telefon urmărit va trimite în mod continuu date de la telefon către hacker, ceea ce face ca telefonul dvs. să utilizeze mai multă energie și va epuiza bateria mult mai repede decât în mod normal, spune Kent-Payne.

Utilizarea lunară a datelor dvs. este inexplicabil mai mare


Verificați factura telefonică în fiecare lună și vedeți dacă utilizați brusc mai multe date decât în ​​mod normal. Un telefon atins folosește o mulțime de date, deoarece trimite în mod continuu informații înapoi la telefonul sau computerul hackerului.


Telefonul dvs. repornește în mod neașteptat

„Dacă telefonul dvs., de nicăieri, începe să se repornească, ar putea însemna că telefonul dvs. este urmărit”, a spus David Lukić, consultant în confidențialitate, securitate și conformitate a informațiilor la IDStrong. Programele malware de pe telefonul dvs. interferează cu funcționarea sa normală, făcându-l în esență să iasă și să se repornească aleatoriu.


Telefonul se închide foarte greu

Dacă telefonul tău se închide foarte greu, acesta ar putea fi un alt semn de spyware. „Când un telefon se oprește, trebuie să finalizeze orice sarcini care sunt în curs de desfășurare”, explică Kent-Payne. „Aceasta ar putea include date trimise de la distanță către un hacker - ceea ce ar extinde dramatic timpul necesar închiderii”.


Jailbreakat sau rooting

Jailbreaking (pentru iPhone) sau rooting (pentru Android) este procesul de eliminare a restricțiilor producătorului pentru a avea acces la zonele telefonului care ar fi în mod normal protejate. Este o practică frecvent utilizată de hackeri pentru a instala spyware. „Poate fi dificil de observat, dar căutați o aplicație ciudată numită Cydia (pentru iPhone) sau SuperUser (pentru Android) care apare brusc pe ecranul de pornire”, spune Kent-Payne.

Auzi zgomot de fundal sau interferențe electronice

„Dacă auziți zgomote de fundal care vin de pe telefonul dvs., cum ar fi ecouri, sunete statice sau clicuri, acesta poate fi un semn că cineva vă ascultă apelurile”, a spus Kent-Payne. Acesta este destul de rar, deoarece cele mai noi programe de urmărire sunt complet silențioase, dar este totuși ceva la care trebuie să fii atent.


Telefonul dvs. mobil este mai lent decât în ​​mod normal

Frustrat de cât de lent a devenit telefonul tău dintr-o dată? Fiecare telefon devine mai lent în timp, dar, potrivit lui Lukić, dacă întâmpinați această problemă alături de altele din această listă, ar putea fi un semn că telefonul dvs. este urmărit. Dacă această problemă apare independent de alte probleme, încercați aceste modalități ușoare de a accelera telefonul mobil.


Ce trebuie să faceți dacă telefonul dvs. este urmărit

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să reporniți telefonul. „Oricât de simplu pare, aplicațiile de urmărire și spyware se bazează pe faptul că telefonul este lăsat pornit pentru perioade lungi de timp”, spune Kent-Payne. „Pur și simplu reporniți telefonul, mulți dintre ei nu vă vor mai putea urmări.” Apoi, rulați o scanare cu o aplicație fiabilă de eliminare a programelor spyware, cum ar fi Malwarebytes sau Bitdefender Total Security, și dezactivați partajarea locației atunci când nu o utilizați pentru a vă asigura că nu vă partajați locația cu o terță parte fără să doriți.

În cele din urmă, actualizați-vă telefonul dacă nu a fost actualizat recent pentru a vă asigura că are cele mai recente patch-uri de securitate și ștergeți toate aplicațiile pe care nu le recunoașteți.

Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x