Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Facebook ia noi măsuri împotriva știrilor false

Facebook anunță noi schimbari. Se vor lua noi masuri noi în lupta contra știrilor false (fake-news), motiv pentru care rețeaua sociala va concepe un sondaj in care ii va intreba pe utilizatorii europeni in ce surse de știri au incredere

techmalak.com

Facebook anunță noi schimbări. Se vor lua noi măsuri noi în lupta contra știrilor false (fake-news), motiv pentru care rețeaua socială va concepe un sondaj în care îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere.

Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de ştiri au încredere, pentru a decide dacă să extindă sau nu o schimbare în News Feed pe care a făcut-o deja în Statele Unite în acest an, obiectivul fiind filtrarea informaţiilor false, transmite Reuters, citat de news.ro.

În ianuarie, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că News Feed, principalul serviciu al reţelei de socializare, va acorda prioritate ”ştirilor de înaltă calitate” în detrimentul surselor mai puţin credibile, în cadrul eforturilor de combatere a difuzării de informaţii false pe platforma companiei.

Utilizatori vor răspunde printr-un sondaj în ce surse de informații au încredere

Facebook a fost criticată pentru că nu a reuşit să împiedice răspândirea de informaţii false de către agenţi din Rusia, spameri care urmăresc profitul şi alte surse, mai ales în perioada campaniei prezidenţiale americane din 2016.

Compania a avut şi o relaţie dificilă cu organizaţiile de presă, in special cu cele care au legături politice puternice.

Zuckerberg a spus în ianuarie că în lume există prea mult ”senzaţional, informaţii false şi polarizare”, iar media socială înrăutăţeşte situaţia.

”Media socială permite oamenilor să răspândească informaţiile mai rapid ca oricând şi dacă nu tratăm în mod specific aceste probleme, atunci vom ajunge să le amplificăm”, a scris Zuckerberg la momentul respectiv.

Facebook a anunţat că va începe să prezinte sondaje similare, în două părţi, utilizatorilor din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania, pe care îi va întreaba dacă cunosc anumite surse de informaţii, de exemplu BBC News sau The Guardian, şi dacă au încredere în ele.

Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că rezultele sondajului nu vor influenţa imediat ierarhizarea sau compoziţia News Feed în Marea Britanie sau în celelalte ţări.

sursa: news.ro

Recomandari