Iata 7 alimente din lista de aur a nutritionistilor, care te ajuta sa arzi caloriile.
1. Ceareale integrale
Stai putin, parca cerealele sunt doldora de carbohidrati! Da si nu. Cerealele integrale au ceea ce specialistii numesc „index de satietate", ceea ce inseamna ca te satura repede. Sunt bogate in fibre solubile, care reduc colesterolul din sange. Pentru ca se digera greu, iti dau impresia de satietate timp de cateva ore bune si nu cresc nivelul glicemiei.
2. Oua
De ani de zile nutritionistii incearca sa restabileasca reputatia oualor. Ei au demontat mitul colesterolului crescut din pricina consumului de oua, dupa ce au descoperit ca acest aliment este intr-adevar plin de colesterol - dar unul diferit de cel uman. Au mai observat si faptul ca oul contine intr-o forma concentrata mai multa proteina animala, lipsindu-i insa grasimea, pe care o are din plin carnea.
Studiile au aratat ca persoanele care consuma in fiecare dimineata un ou fiert cu paine prajita sau cu cereale integrale slabesc de doua ori mai repede decat cele care iau un mic dejun bazat pe carbohidrati.
3. Lapte degresat
Studiile publicate de reputatul „Journal of Obesity", revista medicilor nutritionisti americani, arata ca in lapte si in iaurtul degresat gasim un amestec de calciu, vit. D si proteine slabe in grasimi care ne ajuta sa slabim si sa avem o musculatura ferma - deci o imagine mai buna.
4. Mere
Un mar pe zi tine obezitatea departe. Numeroase - si serioase - studii au demonstrat ca daca mancam un mar cu o jumatate de ora inainte de masa, reducem numarul de calorii din farfurie! Explicatia e simpla: fibrele vegetale din mar ne dau senzatia de satietate, deci vom manca mai putin. Cercetari mai recente arata cum antioxidantii din mere previn aparitia sindromului metabolic, o combinatie mortala de colesterol marit, tensiune arteriala crescuta si un inceput de diabet. Acest sindrom tinde sa apara o data cu acumularea grasimii in centura abdominala, adica in jurul taliei si pe burta.
De asemenea, pectina din mere limiteaza absorbtia grasimii in celule.
5. Carne rosie
Nu te asteptai sa o descoperi intr-un articol despre dieta, nu? Dar un studiu publicat in revista „American Journal of Clinical Nutrition" compara rezultatelor femeilor care au consumat carne rosie cu cele care nu s-au atins de carnea de vita si porc. Surpriza! Carnivorele au slabit mai mult! Expertii au gasit o explicatie: proteinele din carnea rosie slaba ne ajuta sa ne pastram masa musculara. Dar asta presupune, desigur, ca facem sport ca sa crestem acea masa musculara.
6. Scortisoara
Acest condiment are puterea uimitoare de a ne ajuta sa metabolizam zaharul. O jumatate pana la doua lingurite de scortisoara pot reduce nivelul glicemiei si colesterolului din sange cu un procent cuprins intre 10 si 25%. Putem presara scortisoara pe spume de fructe, in cafeaua cu frisca, la cerealele cu lapte sau iaurt.
7. Alune
O alta surpriza, nu? Nucile, semintele se presupune ca ingrasa. Ei bine, alunele sunt pline de calorii, dar extrem de nutritive si satioase. Ele contraataca trigliceridele si reduc mult colesterolul. Mananca un pumn de alune ori de cate ori ti-e pofta - e felul in care organismul tau te avertizeaza asupra unor carente. Nu exagera totusi cantitatile si nici frecventa acestei gustari.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: freeweightloss-tips.blogspot.com