7 beneficii incredibile pentru sanatate si frumusete ale nucilor de caju crud

Nucile de caju sunt originale din Brazilia si sunt considerate ca fiind nucile cele mai bogate în minerale.

7 beneficii incredibile pentru sanatate si frumusete ale nucilor de caju crud

Cajuul este bogat în cupru, zinc, magneziu, fier şi fosfor, ajutând la reglarea colesterolului în sânge. Contrar credinţei populare că nucile de caju crud 1 kg pot duce la creşterea în greutate, adăugarea lor în alimentaţie poate avea mai multe beneficii pentru sănătate.

Îmbunătăţesc sănătatea inimii

Nucile de caju sunt benefice pentru prevenirea bolilor inimii. Studiile au dovedit că, prin consumul de caju, se reglează nivelul colesterolului, se reduc stresul oxidativ şi inflamaţiile şi se îmbunătăţeşte activitatea vasculară. Nucile de caju crud ajuta la scăderea colesterolului rău şi la creşterea capacităţii de transport a celui bun, acesta din urmă fiind responsabil de absorbţia colesterolului din inimă şi transportul lui la ficat unde este descompus. Studiile au confirmat faptul că nutrienţii din nucile de caju, cum ar fi acizii graşi nesaturati, proteinele, fibrele, vitaminele, mineralele şi antioxidanţii au proprietăţi de protecţie a inimii, anticancerigene şi antiinflamatorii.

Astfel, un pumn de caju crud, ca parte a unei diete zilnice cu consum scăzut de grăsimi, poate reduce considerabil riscul bolilor de inimă. Însă, specialiştii recomandă consumul moderat pentru că nucile de caju sunt bogate în calorii şi pot duce la creşterea în greutate.

Previn bolile de sânge

Consumul regulat şi echilibrat de caju crud poate ajuta la evitarea bolilor de sânge. Nucile de caju sunt bogate în cupru care joacă un rol important în eliminarea radicalilor liberi din organism. Deficitul de cupru poate genera deficienţe de fier şi anemie, prin urmare dieta ar trebui să conţină şi un aport de cupru, iar nucile de caju crud sunt o sursă sănătoasă şi, totodată, foarte gustoasă.

Menţin sănătatea ochilor

Mediile urbane sunt excesiv de poluate, ochii fiind deseori afectaţi de diverse infecţii. Nucile de caju conţin Zeaxanthin, un puternic pigment antioxidant care este absorbit uşor direct de retină. Acesta are rolul de a forma un strat protector pe retină, prevenind efectele dăunătoare ale radiaţiilor UV. Specialiştii menţionează că mici cantităţi de Zeaxanthin ajuta la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă şi la menţinerea sănătăţii ochilor în cazul vârstnicilor.

Sunt benefice pentru piele

Uleiurile din nucile de caju, pot face minuni pentru piele. Totodată, acestea sunt bogate în seleniu, zinc, magneziu, fier şi fosfor, fiind surse mari de fitochimice, proteine şi antioxidanţi. Mai mult, specialiştii susţin că procentul mare de seleniu din nucile de caju crud, nu numai că este benefic pentru piele, dar ajută şi la prevenirea cancerului.

Ajută la pierderea în greutate

Persoanele care consumă nuci caju în mod regulat şi moderat pierd în greutate mai repede. Mai mult decât alte nuci, cele de caju sunt bogate în omega 3 şi acizi graşi care impulsionează metabolismul şi ajuta la arderea excesului de grăsimi. Datorită faptului că sunt hrănitoare şi asigură saţietatea pe o perioadă îndelungată, nucile caju sunt o gustare minunată pentru cei care vor să slăbească. Pentru rezultate optime, acestea ar trebui să fie consumate întotdeauna crude şi nesărate.

Citește și
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
claudia-radu-colaj-chefi-lc-cutite
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Mai multe articole

Sunt o sursă de fibre dietetice

Conform studiilor, nucile caju au un conţinut mare de fibre alimentare. Cele două fibre dietetice esenţiale organismului nostru sunt acidul oleic şi acidul palmitic. Acestea nu sunt produse de organism şi trebuie luate din alimentaţie, iar nucile de caju sunt bogate în aceste fibre. Fibrele dietetice îmbunătăţesc digerarea alimentelor, însă, consumate excesiv, generează balonare şi gaze intestinale. Consumul moderat de caju crud a fost legat de reducerea incidentei mai multor afecţiuni digestive, însă, în cantităţi exagerate, acestea pot genera balonare şi disconfort digestiv.

Îmbunătăţesc sănătatea părului

Experţii susţin că un consum regulat de nuci caju, dar şi aplicarea uleiului de caju pe scalp, asigură părul sănătos şi strălucitor. Cuprul prezent în uleiurile de caju ajută la producerea melaninei, îmbunătățind culoarea părului şi ajutând la creşterea acestuia. Totodată, prezenţa acizilor linoleici şi oleici conferă părului o structură netedă şi mătăsoasă.

Cum se pot consuma nucile de caju

Nucile de caju sunt un ingredient valoros în dietele vegane şi vegetariene, fiind utilizat în realizarea dulciurilor, dar şi a laptelui vegetal. Nucile de caju crud măcinate se pot adăuga în salate, sau se pot folosi în componenţa blaturilor raw vegane pentru diverse prăjituri.

Ultimele știri