Căutare Live

Afla ce alimente au mai multa sare decat chips-urile!

O dieta prea bogata in sare poate creste riscul de a face infarct, accident vascular cerebral ai alte boli cardiace.

Exista alimente despre care se stie ca au un continut mare de sare si nu se recomanda sa fie consumate in cantitati mari, dar si unele care nu sunt cunoscute pentru faptul ca au prea mult sodiu. Huffington Post a realizat o lista a alimentelor care contin mai multa sare decat chips-urile, o portie din aceasta gustare avand 170 de miligrame de sodiu.

Cerealele.

Pentru ca majoritatea cerealelor au un gust dulce, este greu sa te gandesti ca acestea ar putea avea un continut atat de mare de sare. O portie de fulgi de porum are 212 miligrame de sare, iar fulgii de ovaz au 246 de miligrame.

Sosul de rosii.

O jumatate de cana este cantitatea reprezentata de o portie de sos de rosii pentru paste. Unele sortimente de astfel de sosuri contin peste 600 de miligrame de sodiu in aceasta cantitate.

Bauturile pe baza de cafea.

Unele cafenele au inceput sa ofere clientilor bauturi care contin caramel sarat. O astfel de bautura are 300 de miligrame de sodiu, iar una care contine caramel normal poate si ea avea peste 200 de miligrame.

Condimentele.

O singura lingura de ketchup contine 167 de miligrame de sare, adica 7% din cantitatea zilnica recomandata. Dar la o singura masa se poate consuma mai mult de o lingura. O cantitate similara de mustar poate avea 150 de miligrame de sodiu.

Foto: hepta.ro

O britanica a slabit 20 de kilograme urmand o dieta fara zahar... S-a demonstrat ca prajelile nu dauneaza sanatatii inimii...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri