Boala hepatica non-alcoolica a inceput sa afecteze tot mai multe persoane, in special din randul celor supraponderale.
Cu cat punem mai mult in greutate, cu atat corpurile noastre devin mai sensibile la insulina. Insulina ajuta la sintetizarea zaharului in organism, iar atunci cand nu mai poate actiona, zaharul se depune pe ficat sub forma de grasime. Acesta cauzeaza inflamarea ficatului, in acelasi mod in care o face si alcoolul.
Peste ani, acest lucru poate duce la aparitia nodulilor pe ficat si a cirozei.
Astfel, consumul excesiv de produse bogate in grasimi sau zaharuri poate avea acelasi efect ca alcoolul asupra ficatului.
Dulciurile precum biscuitii din comert, napolitanele, prajiturile de cofetarie sau bauturile carbogazoase ar trebui sa fie consumate cu moderatie sau chiar deloc. Acestea contin cantitati extrem de mari de zahar, pe care corpul nu le poate procesa si care, in timp, ajung sa distruga ficatul.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
Cercetatorii au descoperit de ce te imbolnavesti daca esti stresata... S-a inventat tatuajul dentar care detecteaza bolile...