Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Afla de ce nu trebuie sa vorbesti la mobil cand esti insarcinata!

Femeile care folosesc telefoane mobile in timpul sarcinii ar putea naste copii care sa dezvolte probleme comportamentale, relateaza Daily Mail.

Cercetatorii de la Universitatea Yale au descoperit ca expunerea la radiatiile emise de telefoanele mobile afecteaza dezvoltarea creierului fetilor. Din acest motiv, copiii pot ajunge sa fie anxiosi si sa aiba probleme de memorie.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii dupa ce au realizat un studiu pe soareci. Femelele de soarece care erau insarcinate au fost expuse la radiatii, iar puii pe care i-au nascut au fost hiperactivi, anxiosi si aveau o capacitatea de memorare redusa.

O serie de cercetatori britanici au caracterizant drept irelevant acest studiu al colegilor de peste ocean. Ei spun ca, proportional, doza de radiatii la care au fost expusi in pantece puii de soarece a fost mult mai mare decat cea care i-ar afecta pe bebelusi. De asemenea, tot corpul femelelor de soarece a fost iradiat, in timp ce o femeie insarcinata tine telefonul mobil la aproximativ un metru distanta fata de uter.

Pentru a combate aceste opinii contradictorii, oamenii de stiinta de la Universitatea Yale isi doresc sa testeze teoria si pe oameni.

Foto: hepta.ro

Recomandari