O dietă sănătoasă este cu siguranță pe lista cu ceea ce avem e făcut în anul în care am intrat. Cele mai multe dintre noi nu vor neapărat să slăbească, ci să elimine acele alimente care nu fac deloc bine organismului.
Siropul de anghinare
Bogată în inulină, acest tip de legumă este o excelentă alternativă la zahărul din comerț. Însă nu numai atât: siropul de anghinare ajută la îmbunătățirea florei intestinale, la tractul intestinal, iar gustul său dulceag îl face să fie ideal pentru orice aliment în care simți nevoia adaugi zahăr.
ndexul glicemic este scăzut, motiv pentru care siropul de anghinare nu este doar dietetic, dar este și sănătos.
Folosești lumânări parfumate? Ferește-te de ele, fiindcă sunt un adevărat pericol pentru sănătate!
Este ideal pentru persoanele care au probleme cu canitatea de zahăr de snge și sunt pe punctul de sa face diabet sau pentru persoanele care fac des candidoză și sunt nevoite să respecte un anumit regim alimentar.
Anghinarele sunt benefice pentru sănătate
Oamenii de știință au descoperit și daptul că inulina din siropul de anghinare duce la o mai bună funcționare a sistemului gastrointestinal și ajută organismul uman să absoarbp mult mai bine calciul.
Făină de lucuma
Și făina de lucuma, un fruct exotic care se cultivă în Peru, dar care câștigă teren și la noi, este un bun candidat pentru ”postul” de îndulcitor natural, în momentul în care am decis să eliminăm complet zahărul procesat din alimentație. La fel de subutil ca siropul de arâar, făina de lucuma este ideală pentru deserturile făcute în casă, fără să dea peste cap glicemia.
Lucuma este o sursă extraordinară de carbohidrați, vitamine, fibre, minerale și conține betacaroten. Datorită acestui din urmă component, lucuma ajută la întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, foarte bogat în fier și vitaminele B1 și B2. Conținutul foarte scpzut d zahăr îl face să fie o alternativă excelentă la zahăr inclusiv pentru persoanele care suferă de diabet.