Anual, sute de femei fac avorturi din cauza erorilor ecografelor

Sute de viitoare mamici sunt tot mai des gresit diagnosticate de catre medici. De ce? Pentru ca acestia citesc eronat datele aparatelor cu ultrasunete, crezand astfel ca femeile au pierdut sarcina.

Posibilitatea unui "avort neglijent" este cea mai oribila consecinta pe care o familie o poate suporta, din cauza greselilor medicilor si a aparatelor de ecografie.

Naila Zubar se teme pentru viitorul fetusului ei, dupa ce doctorii i-au spus ca a suferit un avort spontan si i-au dat medicamente pentru a-i curata uterul. A doua zi, insa, aceasta a aflat ca, de fapt, bebelusul era inca in viata.

Femeia in varsta de 33 de ani era insarcinata in 10 saptamani cand a inceput sa sangereze. Dupa o ecografie timpurie, doctorii i-au spus ca era in plin proces de pierdere a sarcinii, iar atunci cand a cerut sa i se faca o noua ecografie, a fost refuzata, fiindca asigurarea ei medicala nu acoperea toata suma.

Cu toate acestea, urmatoarea ecografie i-a aratat femeii un fetus viu si complet sanatos. "Pastilele mi-ar fi putut omori bebelusul, fara ca eu sa stiu. Doctorii erau intr-o asemenea graba, incat mi-au pus un diagnostic gresit", a declarat Naila, a carei sarcina are acum 16 saptamani.

2011/10/14//401075-ecografie.jpg

Aproape o treime din cele 500.000 din avorturile neglijente de sarcina care au loc anual in Marea Britanie, sunt confirmate prin intermediul imaginilor cu ultrasunete. Un motiv este ca ecografiile fetusilor prea mici sunt greu de citit si descifrat. Nefiind prea clare, medicii au tendinta sa creada ca fetusul nu mai este in viata.

Sursa / Foto: Dailymail.co.uk

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri