Se dă lege specială pentru apa minerală! Toți românii vor fi afectați!

În urma întregului scandal privind apa potabilă furnizată de Apa Nova, Guvernul a propus o lege specială de reglementare a apei minerale

Lovitură grea pentru buzunarele românilor! Guvernul dă lege specială pentru apa minerală: la ce se referă și cum vor fi afectați toți cetățenii

În urma întregului scandal privind apa potabilă furnizată de Apa Nova, Guvernul a propus o lege specială de reglementare a apei minerale. Astfel, legea reglementează activitățile de valorificare a apei, iar acest proiect conține multe prevederi de care furnizorii de apă minerală plată și minerală trebuie să țină cont.

Această lege va face referire inclusiv la felul în care sunt exploatate, ambalate şi etichetate apele minerale.

Legea resurselor hidrominerale reglementează activităţile de prospecţiune, exploatare, protecţie şi valorificare a apele minerale naturale, apele de izvor, apele de masă din surse subterane, apele minerale terapeutice, apele geotermale, precum şi apele minerale medicinale şi gazele.

De asemenea, toată apa îmbuteliată s-ar putea scumpi din cauza redevenţelor care sunt majorate. 80% din valoarea aceastora ar urma să meargă la stat. Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice proiectul Legii resurselor hidrominerale, prin care majorează redevenţele pentru toate tipurile de apă îmbuteliată. Astfel, toată apa îmbuteliată s-ar putea scumpi, atât cea minerală, cât şi cea de izvor sau apa de masă, scrie Adevărul.

Proiectul introduce de asemenea, recunoașterea oficială pentru apa de izvor și prevede obligativitatea încheierii unui contract de concesiune pentru apele de izvor cu A.N.R.M. și pentru apele de masă cu A.N.A.R.

Nu se mai percep taxe de către A.N.R.M. pentru activități de prospecțiune, explorare și exploatare.

Contractul de concesiune se poate acorda pentru cel mult 49 de ani, după care concesiunea încetează.

Sursă:capital.ro

Ultimele știri