ARAS: Romania, in pragul unei epidemii de SIDA

Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) a anuntat ca Romania se afla in pragul unei epidemii de infectie cu HIV, ce poate izbucni in randul consumatorilor de droguri injectabile.

"Noi avem un program cu doua ambulante in Bucuresti si 10 unitati mobile in orase din Romania, unde facem teste rapide pentru HIV - si am descoperit, facand aceste teste pentru grupul vulnerabil care se cheama consumatori de droguri injectabile, un numar destul de mare de teste pozitive, teste rapide, pe care le-am trimis la confirmare. De aceea si noi, si Institutul Matei Bals - care este institutul de referinta pentru HIV in Romania - declaram ca suntem in pragul unei epidemii de infectie cu HIV, care poate sa izbucneasca in randul consumatorilor de droguri", a declarat Maria Georgescu, presedintele ARAS.

Pornind de la statistica potrivit careia din 619 romani nou-diagnosticati cu HIV, 43% au varsta cuprinsa intre 20-29 de ani si 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat, ARAS organizeaza o campanie de prevenire a infectarii cu virusul HIV si de incurajare a testarii si in cadrul Festivalului Peninsula, in perioada 23-26 august 2012.

"Sper sa nu fie cazul aici (la Peninsula - n.r.), nu stiu, n-avem de unde sti ce se mai consuma de placere, dar mesajul pe care noi il vom spune la cort este: "Atentie" - pentru ca in dorinta aceasta, de a obtine placere, (...) ne apucam sa simtim acel "high" folosind substante si alcool, iar acesta scade vigilenta, iti pierzi lucrurile, dar iti poti pierde si viata (...) Am avut 619 cazuri noi depistate in 2011, fata de 350-400 pe an in anii anteriori, din 2000 incoace, a ridicat niste semne de intrebare", a conchis presedintele ARAS.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri