Ardeiul iute care te poate ucide. Este atât de puternic, încât poți intra în șoc anafilactic, dacă îl consumi. Îți arde căile respiratorii

 
+3 click pentru
galerie

Un bucătar a crescut cel mai iute ardei din lume, care aproape că te poate ucide, din cauza intensităţii sale. "Respiraţia Dragonului", aşa cum a fost numit, va fi folosit în tratamentele medicale pe post de anestezic, deoarece uileiurile pe care ardeiul le conţine sunt atât de puternice încât pot amorţi pielea, potrivit mirror.co.uk.

Mike Smith creşte ardei iuţi şi legume de aproximativ şapte ani, scrie de Daily Post. Noua minunăţie a chefului măsoară peste 2,48 m pe scara Scoville, unitate de măsură specială pentru iuţimea ardeilor. Din această cauză, îi poate provoca un fel de şoc anafilactic celui care îl consumă, arzându-i căile respiratorii. Este atât de puternic, încât trebuie păstrat într-un recipient special.

"Nu am îndrăznit să îl mănânc. L-am testat doar pe vârful limbii şi m-a ars şi m-a tot ars. Am scuipat în zece secunde", povesteşte Mike Smith. Intensitate iuţimii creşte. 

Ardeiul ar urma să fie folosit în cazul persoanele alergice la anestezice sau chiar în ţările în care accesul la acestea este limitat, din cauza problemelor financiare.

Sursa foto: North Wales Daily Post

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe