Alăptarea la sân și beneficiile alăptării - clarificari necesare ale doctorului Nandi

De ce lapte matern, de ce alaptarea la san si cat timp, ce tip de alimentatie e necesara in aceasta perioada, alimente interzise sau de evitat, cum o ajuta alaptarea pe mama sunt doar cateva din intrebarile la care iti raspunde Dr. Nandi, in una din cele mai cunoscute emisiuni medicale din America.

Doar trei patrimi din noile mame aleg alăptarea la sân a copiilor. Acest număr e în scădere atât în SUA cât și în multe alte țări din lume. La trei luni de la nasterea copilului, doar 33% dintre femeile din SUA continuă alăptarea. De ce lapte matern, ce tip de alimentatie e necesara in aceasta perioada, alimente interzise sau de evitat, cum o ajuta alaptarea pe mama sunt doar cateva din intrebarile la care iti raspund Dr. Nandi si in invitatii sai.

Alăptarea funcționează ca un prim vaccin administrat bebelușului, protejându-l împotriva unor boli potențial mortale și oferindu-i toți nutrienții necesari pentru a supraviețui și a se dezvolta. Laptele matern este foarte bogat în substanțe hrănitoare ce pot fi ușor digerate de bebeluș iar prin procesul de alăptare se formează o legătură foarte puternică emotională între mama și sugar.

Alăptarea arde multe calorii și susține slăbitul după naștere. O mare atentie trebuie acordata si alimentatiei mamei. Mai multe studii arată că alăptatul duce la scăderea riscului de cancer mamar și ovarian.

E bine sa folosesc pompa de sân? Raspunsul este DA. Pompa facilitează procesul de alăptare, eliminând cauze precum iritarea mamelonului sau chiar dureri. Multe femei ajung să folosească o astfel de pompă deoarece se întorc la programul lor de muncă obișnuit și nu pot alăpta de mai multe ori pe zi.

Alăptatul în public? Rușine? Unele mame se rușinează atunci când vine vorba de alăptatul în public. Trebuie sa depasiti aceasta falsa problema. Sanatatea copilului este mai importanta decant orice privire dezaproabatoare. Dacă aveti alăptarea dificilă și anevoioasă te poți alătura unui grup de mame cu care îți poți împărtăși experiențele cu alte mame este sfatul lui Doctor Nandi.

"Ask Dr. Nandi” este una dintre cele mai cunoscute emisiuni medicale din America. Show-ul a fost creat nu doar cu scopul de a aborda subiecte despre sănătate, nutriție, stil de viață, ci și de a-i ajuta pe cei invitați să găsească soluții la problemele cu care se confruntă. AntenaPlay aduce in premiera pentru Romania seria de episoade Ask Dr. Nandi!

Vezi mai multe episoade din emisiunea Ask Dr. Nandi >>

Ultimele știri