Alcoolism, boala care umple România de victime

Mulți alcolici sunt văzuți ca vinovați și nu ca victime. Societatea privește alcoolismul doar ca un prost obicei, la care se poate renunța si îi tratează pe alcoolici ca și când ar fi doar vina lor. Alcoolismul este o boală teribilă și trebuie tratată ca atare”, avertizeaza un binecunoscut doctor american, Dr. Nandi.  

Mulți alcoolici sunt văzuți ca vinovați și nu ca victime. Societatea privește alcoolismul doar ca un prost obicei, la care se poate renunța si îi tratează pe alcoolici ca și când ar fi doar vina lor. Alcoolismul este o boală teribilă și trebuie tratată ca atare”, avertizeaza un binecunoscut doctor american, Dr. Nandi.

Nimeni nu poate spune cu exactitate motivele pentru care o persoană devine dependent de alcool. În schimb, există numeroși factori care cresc acest risc. Chiar dacă poate e greu de crezut, genetica joacă un rol important. Dacă există cazuri de alcoolism în familie, riscul de a deveni dependent e de patru ori mai mare. Dr. Nandi spune că “mai bine de 60% dintre alcoolici au rude care suferă de aceeași boală”.

Este important să beți alcool moderat și să evitați anturajele în care principalul mijloc de socializare este ieșitul într-un bar. Dacă aveți rude care trec din aceasta problem, este indicat să le spuneți și să îi ajutați. Vezi clarificarile pe acest subiect si recomandarile celui mai popular realizator de emisiuni medicale Partha Nandi, cunoscut pentru emisiunea "Ask. Dr. Nandi" într-un video scurt de 2 minute (la inceputul articolului)


"Ask Dr. Nandi” este una dintre cele mai cunoscute emisiuni medicale din America. Show-ul pe care îl prezintă doctorul Partha Nandi abordează deopotrivă subiecte despre sănătate, nutriție, stil de viată dar se concentrează și pe găsirea de soluții practice. Seria de episoade Ask Dr. Nandi este disponibilă online pe AntenaPlay. Vezi aici mai multe episoade cu discuții interesante

Ultimele știri