Ai tendința să cumperi zilnic multă pâine și nu te înduri să o arunci nici măcar atunci când are câteva pete de mucegai? Ei bine, conform specialiștilor în nutriție, faci cea mai mare greșeală, căci este extrem de nocivă pentru organism.
Indiferent de cât de mică este pata de mucegai și chiar dacă o îndepărtezi, e musai să arunci la guni pâinea, deoarece riști să te îmbolnăvești, deoarece ciupercile microscopice pot cauza reacții alergice puternice și chiar probleme respiratorii. Mai mult de atât, în unele cazuri, mucegaiul poate duce la apariția unor micotoxine, care, ulterior, de-a lungul timpului, pot determina apariția cancerului la ficat.
Așadar, pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a nu-ți risca starea de sănătate, păstrează pâinea la frigider, învelită în staniol sau în folie de plastic.
Efectele miraculoase ale pătrunjelului! Ce se întâmplă în organismul tău atunci când îl consumi...