Folia de alumiuniu, unul dintre cele mai banale lucruri pe care le folosim în bucătărie, poate fi un adevărat pericol pentru sănătate.
Din cauza temperaturilor ridicate la care gătim, metalul se depune pe alimente şi astfel ajunge în organism.
Medicii leagă asta de apariţia unor boli - de la simple iritaţii până la probleme neurologice, se vorbeşte şi de Alzheimer, deşi nu sunt dovezi foarte clare, probleme cu sistemul osos.
Primul pas pentru a ne feri de boli ar fi să renunţăm la folia de aluminiu, iar mâncarea să o gătim în vase de ceramică. Există însă şi alte trucuri.
„Putem folosi o hârtie de copt pe care să o punem în tavă, după care în interior punem ce avem de pus şi băgăm la cuptor + 23.28 Pentru folia de aluminiu, capacul este sfânt, iar dacă nu avem capace potrivite TAIE putem folosi tot aşa ca prim stat hârtia de copt cu partea siliconată spre interior, după care pe deasupra folosim folia de aluminiu care nu vine în contact direct cu alimentul”, a explicat un bucătar.
Specialiştii au identificat şi câteva alimente care ne ajută să reducem cantitatea de metal din organism. De exemplu, aminoacizii din ouă cresc eficiența ficatului de a filtra metalele din sânge. Cimbrul întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea aluminiului. Iar ceapa și usturoiul conțin sulf, care curăță sângele de metale