Un studiu publicat recent în Journal of the American College of Cardiology susţine că eliminarea cărnii dintr-o dietă oricum nesănătoasă nu garantează o dietă mai sănătoasă. Acest lucru se datorează calităţii slabe a hranei consumare în continuare, care poate include o cantitate mare de mâncare procesată.
Altfel spus, dacă o persoană consuma iniţial friptură cu cartofi prăjiţi, iar acum consumă doar cartofi prăjiţi, sănătatea persoanei nu se va îmbunătăţi.
Cercetătorii de la Harvard care au efectuat acest studiu au ajuns la concluzia că persoanele cu dietă exclusiv vegetariană, cu mâncăruri procesate, aveau un risc de îmbolnăvire mai ridicat decât cei cu o dietă mai sănătoasă, dar care consumau şi carne.
Ambika Satija, principalul autor al acestui studiu, susţine că: „anumite mâncăruri vegetale, precum cerealele, fructele şi legumele, sunt asociate cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip 2 şi de boli cardiovasculare. Dar alte alimente din plante, precum băuturile cu zahăr, sunt asociate cu un risc crescut de îmbolnăvire”.
Cercetătorii au utilizat date din mai multe surse, care includ în total peste 200.000 de participanţi. Datele culese de la aceştia includ chestionări asupra dietei care au avut loc o dată la 2-4 ani.
Sursa: Popular Science
Cum să protejăm copii de ultraviolete. Care sunt recomandările medicilor specialiști... Cea mai răcoritoare dietă poate fi şi cea mai periculoasă. Pepenele roşu este aliatul siluetei doar în anumite condiţii....