Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

ATENTIE! Sunt comozi, insa SLAPII reprezinta un real pericol pentru sanatate

Oricine are in dulap o pereche de slapi. Vara, insa, unii dintre noi nu se mai despart de ei. Medicii ne avertizeaza ca papucii, pe cat par de comozi, pe atat sunt de periculosi.

Comozi si nu prea, spun medicii. Slapii nu ofera o stabilitate foarte buna a piciorului, fortat sa se incordeze ca sa mentina echilibrul.

Aparent, slapii lasa piciorul foarte liber, dar pentru ca talpa e sustinuta de o singura bareta, degetele sunt supuse la o presiune continua. In timp, pot aparea probleme inflamatorii ale tendoanelor, senzatii de arsuri si dureri in talpa, deformarea degetelor, a mersului.

Si nu sunt singurele probleme. In combinatie cu bacteriile si praful de pe strazi, materialul din care e facuta talpa slapilor poate duce la probleme de piele. Pot aparea eczeme, eczemele se pot coplica, pot apare micoze, micoze ale piciorului ceea ce inseamna popular ciperca a piciorului.

Medicii recomanda sa purtam slapi doar la mare sau la piscina. In restul timpului, trebuie sa alegem o incaltaminte care ne protejeaza gleznele.

Recomandari