Balsamul de buze conține substanțe cancerigene. Când trebuie să te alarmezi?!

Balsamul de buze conține substanțe cancerigene.

Este recomandat ca pe timpul iernii să îți hidratezi buzele cu balsam sau cu o cremă specială. Trebuie să ai grijă, însă.

Potrivit unui studiu al UFC-Que Choisir, multe dintre aceste produse conțin substanțe toxice. Printre ele se află perturbatori endocrini și uleiuri minerale cancerigene, informează Agerpres.

UFC-Que Choisir, o importantă asociație a consumatorilor din Franța, a studiat în total 21 de balsamuri de buze, produse de mărci de prestigiu, precum Labello, Yves Rocher, La Roche-Posay, Le Petit Marseillais și Eos. 10 dintre ele conțin uleiuri minerale potențial nocive, dacă sunt ingerate.

Studiul, care a subliniat și prezența unor alergeni în numeroase balsamuri pentru buze — inclusiv în cele bio—, a evidențiat faptul că "uriașele diferențe de preț" dintre produse nu sunt mereu justificate, indiferent că este vorba de eficiența stick-ului cu balsam sau de compoziția sa.

În contextul în care anumite produse vândute în farmacii la prețuri ce depășesc pragul de 4 euro sunt potențial toxice, alte produse, care nu sunt deloc scumpe, sunt mult mai puțin toxice sau chiar deloc toxice.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri