Bărbaţi, puteţi sta liniştiţi! S-a aflat motivul pentru care FEMEILE vorbesc mai mult decât voi. De vină e o... PROTEINĂ!

 


Femeilor le place să comunice! Mult. Uneori, permanent. Iar dacă nu credeţi asta, întrebaţi-le de câte ori pe zi îşi încarcă telefonul mobil. Însă încercaţi să nu fiţi foarte surprinşi, stimaţi domni

Proteină care le împiedică pe femei să tacă se numeşte FOX-P2. Bine, şi bărbaţii au această proteină în creier, numai că doamnele au cu 30 la sută în plus, spun cercetătorii americani.

"Femeile au un număr de cuvinte de folosit mai mare decât al bărbaţilor şi de multe ori partenerii noştri sunt morocănoşi când ajung seară pentru că şi-au terminat cuvintele", spune Cristina Fulop, psihoterapeut.

Este adevărat, femeile rostesc zilnic în jur de 20,000 de cuvinte, cu 13,000 de cuvinte mai mult decât bărbaţii. Această diferenţă apare încă din copilărie, când fetiţele au o inteligenţă verbală care se dezvoltă mai rapid, articulează mai devreme cuvintele şi formează propoziţii mai devreme decât băieţeii.

Sfatul psihologilor este să fim mai permisivi unii cu ceilalţi, să încercăm să ne înţelegem şi să folosim diferenţele în avantajul cuplului, pentru că vom avea de câştigat.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe