Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Băutura delicioasă ce îți întărește sistemul imunitar. Trebuie să o bei seara

O băutură delicioasă ce îți întărește sistemul imunitar și ține departe de tine virozele, precum și stările gripale, este ceaiul de soc.

O băutură delicioasă ce îți întărește sistemul imunitar și ține departe de tine virozele, precum și stările gripale, este ceaiul de soc.

Datorită substanţelor pe care le conţin, florile de soc ajută în tratamentul virozelor respiratorii şi a stărilor gripale şi sunt un stimulent pentru sistemul imunitar.

Florile de soc se pot prepara sub formă de infuzie, dintr-o lingură la o cană cu apă ce se bea seara, înainte de culcare, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

De la soc se folosesc atât florile – albe, sub formă de umbreluţă – cât şi fructele bine coapte, de culoare neagră. Din florile de soc se prepară ceaiuri şi tincturi cu indicaţie fitoterapeutică, iar din fructele bine coapte, dulceaţă, sirop sau cidru.

Infuzia de soc se foloseşte şi pentru uzul extern, în cazul degerăturilor şi al contuziilor.

Din flori proaspete se prepară o băutură răcoritoare foarte apreciată vara – socata, potrivit adevarul.ro.

Din fructele bine coapte se mai poate prepara şi un decoct util recomandat persoanelor care au digestie dificilă sau vor să-şi îmbunătăţească acuitatea vizuală pe timpul nopţii. Decoctul se prepară dintr-o lingură de fructe uscate la o cană de apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Însă, atenție, fructele verzi sunt toxice!

Recomandari