Antena Căutare

Ouăle sunt nelipsite din meniul de Paște. Iată ce se întâmplă în corpul tău, atunci când consumi ouă

Ouăle sunt alimente nelipsite de pe mesele de Paște. Tradiția ouălor roșii face ca de sărbătorile pascale să consumăm mai mult decât de obicei, acest aliment. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi ouă.

Beneficiile consumului de ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de care organismul are nevoie. Pe lângă proteine, acestea conțin și antioxidanți, calciu, vitamine și amino-acizi. Specialiștii ne recomandă, că ideal ar fi să consumăm ouă organice, deoarece acestea sunt lipsite de hormoni și antibiotice.

Iată câteva beneficii pe care le are consumul de ouă

Întăresc sistemul imunitar

Un ou pe zi, te poate face să ții doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente, conform specialiștilor.

Articolul continuă după reclamă

Ceapa roşie, un MIRACOL pentru sănătate. Specialiştii au dat verdictul: "Te scapă imediat de DIABET

Benefice pentru colesterolul bun – HDL

Un ou conține 212 mg de colesterol din categoria HDL, acesta fiind colesterolul bun, care ajută la reglarea colesterolului rău LDL. Astfel, ouăle sunt foarte bune pentru sănătate, dar consumate cu moderație.

Mențin sănătatea inimii

Ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare.

Conferă energie

Sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, ouăle sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.

O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor

Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.

Protejează creierul

Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea.

Ajută la menținerea vederii

Antioxidanții precum luteina și zeaxantina care sunt prezente în ou și, de asemenea, în legumele verzi, precum spanacul sau brocoli, ajută la menținerea unei vederi sănătoase. Doar că din ou, acești antioxidanți sunt absorbiți mult mai repede.

Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți

Bune pentru dinți și oase sănătoase

Vitamina D și calciul din ou sunt extrem de benefice pentru sănătatea oaselor și a dinților. Mai conțin sulf, de asemenea, necesar pentru oase sănătoase.

Dau senzație de sațietate și ajută în curele de slăbire

Ouăle dau o puternică senzație de sațietate, iar asta durează câteva ore bune, timp în care nu vei simții nevoia să mănânci sau să ciugulești altceva. Ouăle, fiind bogate în proteine, sunt un supliment bun pentru oricine se află la dietă și evită să mănânce mult, conform specialiștilor,

Avertisment de maximă importanță de la specialiști din Wuhan! Oamenii cu acest tip de sânge riscă mai mult să moară, dac...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x