- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Peştele gras, precum somonul şi macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul, consumat cel puţin o dată pe săptămână, poate reduce la jumătate riscul de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit unui studiu recent publicat în Annals of the Rheumatic Diseases, citat de Mediafax.
Autorii acestui studiu, cercetătorii de la Karolinska Institute din Stockholm, spun că aceleaşi beneficii pot fi obţinute şi din consumul de peşte slab - cod, calcan - , însă acesta trebuie consumat de patru ori pe săptămână. În schimb, o singură porţie de peşte gras consumată pe săptămână poate reduce riscul cu 52%, informează dailymail.co.uk
Diferenţa constă în cantitatea mare de acizi graşi Omega 3 existentă în peştele gras.
Cercetătorii spun că şi o singură porţie din orice tip de peşte consumată săptămânal, timp de 10 ani, poate reduce riscul de artrită reumatoidă cu 29%, comparativ cu un consum mai mic.
Ideal pentru sănătate
Un consum regulat de carne albă ne fereşte de o mulţime de boli grave, iar acest lucru este datorat compoziţiei complexe. Peştele este bogat în acizi graşi omega-3 care reduc riscul bolilor de inimă şi ale arterelor, întăresc sistemul imunitar, reduc riscul cancerului de prostată şi de colon.
De asemenea, peştele este bogat în vitaminele A, D, B6, B12, în minerale (iod, fluor, fosfor, cupru, seleniu, zinc) şi sărac în grăsimi saturate şi în colesterol.
Beneficii pentru toţi
Slab sau gras, peştele aduce beneficii pentru toate categoriile de vârstă. În cazul copiilor, stimulează dezvoltarea capacităţilor intelectuale. Bătrânii care mănâncă peşte de trei-patru ori pe săptămână sunt mai puţin predispuşi riscului de a suferi de boala Alzhaimer. Pesoanele active care includ în alimentaţie peştele se vor bucura de un organism mai puternic şi mai sănătos. Somonul, tonul, sardinele, macroul, heringul, codul, păstrăvul sunt doar câteva dintre cele mai uzuale varietăţi de peşte pe care ar fi bine să le includem în alimentaţie, de cel puţin două ori pe săptămână.
Cum să te laşi de fumat, în doar câteva zile, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu! Secretul care îţi poate schimba viaţa... Specialiştii AU DAT LOVITURA! Arată AŞA şi te vindecă de DIABET şi EPILEPSIE! Tot ce trebuie să ştii despre tratament...