Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Atenție! Bomboanele pentru pomul de Crăciun conțin 50% zahăr și te pot îmbolnăvi, avertizează medicii

Un studiu InfoCons a indicat că, în multe cazuri, bomboanele pentru pomul de Crăciun pot conține 50% zahăr și atenționează consumatorii să studieze cu atenție eticheta produselor de sezon, înainte de a le cumpăra.

Bomboane de pom

InfoCons a realizat un studiu despre bomboane cu ciocolată, de tip praline. Au fost analizate 26 produse diferite și s-a descoperit că jumătate din cantitatea unei bomboane poate fi alcatuită din zahăr. Au fost analizate bomboane atât în România, cât și în Polonia sau Ungaria.

Concluziile analizei InfoCons arată că, din punctul de vedere al zaharurilor din glucide, produsele au înregistrat cantități variind între 47.1g și 70.3g per 100g.

  • Valoarea energetică de kcal/100g variază între 359kcal și 590 kcal.
  • Din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari.
  • 50% dintre produse au avut în conținutul lor 1 singur aditiv alimentar.
  • 42.3% dintre produse au avut în conținutul lor 2 tipuri de aditivi alimentari.
  • 7.7% dintre produse au avut în conținutul lor 3 tipuri de aditivi alimentari.

Au fost găsite 9 tipuri diferite de aditivi alimentari, cei mai întâlniți fiind:

”Este foarte important să știm ce cumpărăm și ce anume conține. Toate produsele studiate au în compoziția lor alergeni precum: urme de arahide, nuci, gluten, lecitină și făină de soia, lapte praf degresat, gluten, zer, grâu, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, fistic și semințe de susan.

Citiți întotdeauna eticheta înainte de a cumpăra produsul, și mai ales condițiile de păstrare ale acestuia! Trebuie să fim conștienți că zahărul consumat în exces ne poate afecta sănătatea”, transmite InfoCons.

Recomandari