Brânza şi roşiile sunt în meniul perfect al verii, ne recomandă chiar medicii. Cu condiţia să ştim să alegem. O brânză grasă sau prea sărată nu e potrivită pentru toţi. Iar tomatele trebuie alese pe soiuri. Cele româneşti sunt zemoase, parfumate şi au multe seminţe.
Pâine de casă, roşii româneşti şi o brânză cumpărată direct de la un producător autohton. În jurul unei astfel de mese, se strânge toată familia. Gustarea pare perfectă.
Roşiile pot fi un cockatail de vitamine. Au fibre, iar aportul de minerale ne ajută să refacem doza necesară din organism, slăbit în timpul caniculei.
Dar pentru asta trebuie să ştim cum alegem. Cel mai sigur: întrebăm vânzătorul despre modul de cultivare. Cele de import, crescute mai ales pe vată minerală, a căror coacere a fost grăbită, sunt tari, nu au aromă, nici miros, iar în locul seminţelor apare un ţesut gelatinos. Sunt cu mult diferite de cele româneşti.
Nu există brânzeturi fără colesterol!
În meniul de vară, medicii vorbesc despre problema adusă de grăsimi. Nu există brânzeturi fără colesterol, spun medicii, care recomandă o alegere în funcţie de afecţiuni.
După modelul roşiilor de import, şi brânza produsă industrial e uşor de recunoscut. Nu se aseamănă nici la gust, nici la culoare cu cea făcută de ţărani. Din cauza proteinelor, pacienţii cu boli renale ar trebui să îşi facă un alt meniu de vară. Pentru ei, brânza nu este recomandată. Dar pot combina roşiile într-o salată.
Obișnuiești să bei des câte o bere sau un vin? Ce se întâmplă în organismul tău te va pune pe gânduri... Cancerul, boala lipsei de informare a populației, dar și a dezinteresul medicilor din România. Tu știai că poți benefici...