In Franta mancarurile sunt pregatite foarte serios, cu migala, iar ingredientele trebuie sa fie de calitate. Ierburile aromate - cine nu a auzit de faimoasele Herbes de Provence? - sunt la mare cinste.
Francezii consuma toate varietatile de carne, pui, vita, porc, rata sau gasca, in plus si carne de cal sau de iepure.
Pun mare baza pe sardine, ton, pastrav si cod; in zona mediteraneeana, fructele de mare sunt la mare cautare. Pe langa cartofi, fasole sau morcovi, de o mare popularitate se bucura vinetele si dovleceii, iar ca delicatesa, trufele.
Branza este in Franta un ingredient la fel de renumit precum produsele de patiserie.
Chocolate mousse
Ingrediente: 320 g ciocolata neagra (70%),
30 g unt nesarat,
6 oua, un varf de sare
Mod de preparare:
Se separa ouale. Se rupe cicocolata in bucati mici si se pune intr-un castron la bain-marie. Se adauga untul si se amesteca foarte incet pana la incorporarea totala. Intre timp se bat spuma albusurile cu sarea. Dupa ce ciocolata si untul s-au amestecat, se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste galbenusuri. Apoi se incorporeaza cu atentie albusurile. Crema se pune la frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Citeste Revista Felicia
Fortifica-ti abdomenul fara efort... Tabagismul e influentat genetic...