Live acumFilm: Cod Rosu la Casa Alba
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Cancerul la san, tratat cu nanodiamante

Biologii americani au pus la punct o tehnica inovatoare, de administrare a moleculelor anticancer: folosirea unor diamante minuscule. Testata pe cobai, metoda pare sa dea rezultate. Adica un tratament anticancer, cu pana de zece ori mai eficient.

Aceasta metoda, cu totul noua, a fost obtinuta de o echipa de biologi americani si japonezi. Pentru a administra meoleculele de doxorubicina, medicament anticancer foarte cunoscut si utilizat, biologii au apelat la minuscule particule de carbon sau, altfel spus, la diamante cu diametrul doar de cativa nanometri.

Se stia ca aceste particule circula cu usurinta prin organism. Dar, adaugate in compozitia moleculelor anticancer, acestea au demonstrat multiple avantaje. Astfel, minusculele diamante permit cresterea eficientei medicamentului in acelasi dozaj, diminuarea chimiorezistentei si reducerea efectelor nedorite.

Testele efectuate pe rozatoarele afectate de cancer de san, au demonstrat rezultate elocvente. Molecula asociata cu nanodiamante persista de zece ori mai mult in sangele rozatoarelor, comparativ cu situatia in care cobaii au fost injectati doar cu medicamentul anticancer.

Particulele de carbon permit doxorubicinei a se fixa pentru mai mult timp in tumori, in conditii de limitare a expunerii tesuturilor sanatoase.

Citeste si Jurnalul National!

Foto: futurity.org

Recomandari