Căutare Live

Când pot deveni alunițele cancerigene. Semne clare

Alunițele sunt formate de niște celule ale pielii care produc melanina, pigmentul care conferă culoarea specifică pielii. În multe cazuri, ele sunt inofensive, însă există situații în care pot deveni cancerigene. Iată când trebuie să avem grijă.

Alunițele sunt formate de niște celule ale pielii care produc melanina, pigmentul care conferă culoarea specifică pielii. În multe cazuri, ele sunt inofensive, însă există situații în care pot deveni cancerigene. Iată când trebuie să avem grijă.

Acestea apar și ca urmare a expunerii la soare, dar și din cauza factorului genetic. Specialiștii nu au reușit deocamdată să determine cauza concretă care declanșează producția excesivă de melanină și, implicit, formarea alunițelor.

Când este timpul să mergi la medic

Atunci când o parte a aluniței este asimetrica față de cealaltă parte, fie prin formă, prin culoare sau prin dimensiunea ei, este posibil că această să denatureze și să se transforme într-o tumoră maligna.

În mod normal, alunița trebuie să aibă formă rotundă și margini ferme. Când contururile acesteia devin nedefinite, crenelate, aluniță poate prezența un risc cancerigen.

Atunci când o aluniță nu prezintă risc, această are o culoare uniformă pe toată suprafața. Devine periculoasă însă atunci când începe să își modifice culoarea, prezentând nuanțe ușor diferite pentru aceeași aluniță.

Alunițele nu trebuie să aibă un diametru mai mare de 6 milimetri. Când este depășită această dimensiune, crește și riscul de cancer.

Alunițele nu dor și, practic, nu se simt. În momentul în care devin cancerigene, ele ar putea prezenta sensibilitate la atingere, devenind jenante sau prezentând mâncărime.

Este important să avem cât mai mare grijă, mai ales dacă alunițele se află într-o zonă sensibilă. Conform sfatulmedicului.ro, evitarea expunerii pentru un timp îndelungat la soare este una dintre principalele modalități de protecție. Se recomandă în special persoanelor care au deja un număr crescut de alunițe pe piele.

Tabelul care îţi spune exact câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime. Vezi dacă ai sau nu greutatea ideală!... Cârnaţii sunt în topul preferinţelor. Românii îi mănâncă pentru gust, fără să ţină cont de sănătate. la ce RISCURI îți s...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri