Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, ne sfătuiește să ne procurăm alimentele în funcție de anotimp, adică acele alimente, fructe, sau legume de sezon.
De exemplu, iarna, nelipsite din alimentație trebuie să fie citricele pentru aportul crescut de vitamina C, iar ca și carne, să ne axăm mai mult pe carnea de pește, bogată în grăsimi sănătoasă și omega 3. Nu sunt chiar recomandate produsele din carne de porc, vită, sau pasăre, întrucât acestea pe timpul iernii nu sunt hrănite natural, ci cu produse procesate.
Odată cu schimbarea anotimpului, trebuie să ținem cont de cele două aspecte importante: imunitatea și dieta pentru slăbit. Pentru a îndeplini cele două priorități, trebuie să ne axăm pe legumele și verdețurile de sezon. Dintre acestea, broccoli este plin de nutrienți, dar nmare grijă la cum este gătit pentru a nu-și pierde proprietățile. este recomandat a fi gătit mai mult la abur, cu puțin ulei de măsline și puțin usturoi. Pătrunjelul dintre verdețuri este cel mai recomandat pentru conținutul de vitamina C, iar consumat în stare mnaturală, în salate, ne va da un plus de energie.
Primăvara este anotimpul benefic curelor de detoxifiere, mai ales dacă iarna am consumat multe produse din carne, multe dulciuri, dacă am fiumat mult și dacă am consumat alcool.
Vara sunt recomandate foarte mult lactatele, întrucât bovinele sunt hrănite natural, cu iarbă. Chiar și carnea acestora este mult mai recomandată vara decât iarna din același motiv.
Toamna este cel mai bogat anotimp în fructe și legume, pline de nutrienți, pline de vitamine și foarte sățioase. Deci este anotimpul în care putem consuma cele mai multe legume, dar și carnea este sănătoasă, cât încă sunt anumalele hrănite natural.