"Carnea tocata e unul dintre produsele foarte indigeste, asta in primul rand pentru persoanele care sufera de afectiuni biliare, pancreatice, hepatice, gastrice. E bine ca atunci cand consumam carne tocata, sa o consumam fara sa o prajim in ulei sau amestecata cu ceapa sau alte produse de genul acesta, care ar face ca aceasta sa devina si mai indigesta", spune nutritionistul Ionut Stefan.
Desigur nu dauneaza sanatatii daca este consumata in cantitati moderate.
Micii sunt printre cele mai apreciate preparate de la noi din tara si nu numai. Unul dintre cele mai faimoase restaurante traditionale din Capitala se lauda ca are comenzi si peste hotare. Secretul cel mare al popularitatii micilor nu sta numai in reteta, ci si in modul in care sunt pregatiti pe gratar.
"Ideal ar fi sa o facem (n.r. carnea tocata) acasa, pentru ca, de multe ori, produsele din acestea contin mai putina carne autentica si sunt strecurate pe alocuri si organe ale animalelor", a mai spus nutritionistul.
De la carnea cruda puteti contracta bacterii periculoase precum salmonella sau E.coli. Posibilitatile de contaminare sunt mai mari in cazul carnii tocate, pentru ca - ori de cate ori mai intervine un ingredient - cresc si riscurile de contaminare.