Antena Căutare

Gata cu micii si sarmalele! Carnea tocata, extrem de periculoasa pentru organism!

Craciun fara sarmale nu exista! Si nici nunta. Iesirea la iarba verde, fara sa avem macar o casoleta cu mici pregatiti sa fie aruncati pe gratar, n-are niciun farmec. Iar chiftelele si musacaua pot fi mancate oricand, in orice anotimp, nu au nevoie de o pozitie geo-spatiala. Daca am consuma carne tocata numai in aceste ocazii, ar fi perfect. Doar ca intre roman si carnea tocata exista o legatura indisolubila. Relatia poate fi curmata de colecist, in cazul in care acesta ne spune ca e cazul sa incetam cu sarmalele si micii. Totusi, chiar daca nu avem probleme cu bila, e bine sa ne apropiem cat mai rar de carnea tocata. O spun nutritionistii.

"Carnea tocata e unul dintre produsele foarte indigeste, asta in primul rand pentru persoanele care sufera de afectiuni biliare, pancreatice, hepatice, gastrice. E bine ca atunci cand consumam carne tocata, sa o consumam fara sa o prajim in ulei sau amestecata cu ceapa sau alte produse de genul acesta, care ar face ca aceasta sa devina si mai indigesta", spune nutritionistul Ionut Stefan.

Desigur nu dauneaza sanatatii daca este consumata in cantitati moderate.

Micii sunt printre cele mai apreciate preparate de la noi din tara si nu numai. Unul dintre cele mai faimoase restaurante traditionale din Capitala se lauda ca are comenzi si peste hotare. Secretul cel mare al popularitatii micilor nu sta numai in reteta, ci si in modul in care sunt pregatiti pe gratar.

"Ideal ar fi sa o facem (n.r. carnea tocata) acasa, pentru ca, de multe ori, produsele din acestea contin mai putina carne autentica si sunt strecurate pe alocuri si organe ale animalelor", a mai spus nutritionistul.

De la carnea cruda puteti contracta bacterii periculoase precum salmonella sau E.coli. Posibilitatile de contaminare sunt mai mari in cazul carnii tocate, pentru ca - ori de cate ori mai intervine un ingredient - cresc si riscurile de contaminare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x